Mergi la conţinutul principal

Premier Energy Distribution susține ediția FIRST LEGO League Moldova 2023

Postat de UF974879 la Vin, 03/10/2023 - 09:57

Promovarea educației şi a cercetării prin investiții responsabile social este parte a angajamentului faţă de societate, promovat prin adoptarea politicii de responsabilitate socială corporativă a ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

Astfel, compania a acceptat cu plăcere invitația organizatorilor de a susține ediția FIRST LEGO League Moldova 2023, cu genericul SuperPowered, iar patru angajaţi ai distribuitorului au fost incluși în componenţa juriului care va aprecia prestația echipelor participante la cele două semifinale din 11 și 12 martie ale ediției din acest an şi la finala din 25 martie curent.

Tema ediţiei, SuperPowered, abordează o tematică extrem de actuală – energia, şi explorează progresele tehnologice și provocările globale cu care se confruntă omenirea, solicitând comunității să identifice şi să implementeze soluții creative, care să revoluționeze viitorul.

FIRST LEGO League Moldova este parte a FIRST LEGO League Challenge, cea mai importantă competiție din domeniul tehnologiei și roboticii dedicată copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani. În prezent aceasta se desfășoară în 110 de țări, cu participarea anuală a peste 680 de mii de elevi şi are ca scop să sporească interesul tinerilor pentru tehnologii, inginerie și matematică și să-i motiveze să urmeze cariere în aceste domenii.

La ediția curentă FIRST LEGO League Moldova participă 58 de echipe din toată țara și întrunește un număr de peste 500 de elevi și 90 de profesori.

Evenimentul este organizat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Proiectului Tehnologiile Viitorului şi se desfășoară sub patronajul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok