Mergi la conţinutul principal

O serie de noi lucrări investiționale au fost realizate în sectorul de distribuție Anenii Noi

Postat de RE000033 la Lun, 09/13/2021 - 15:48
  • 14 noi lucrări investiționale au fost finalizate recent în rețelele electrice din cadrul  Sectorului de distribuție Anenii Noi. Valoarea totală a investiției constituie suma de 6 milioane 996 mii de lei. 
  • Aceste proiecte de modernizare, parte a Planului anual investițional al ÎCS „Premier Energy Distribution" SA aprobat în acest sens de către ANRE, vizează 12 localități din 5 raioane deservite de Sectorului de distribuție Anenii Noi.

 

Conform conceptului de renovare au fost moderinizate 14,61 km de linii electrice aeriene (LEA) cu nivelul de tensiune de 0,4 kV, fiind valorificat în acest sens un buget de 4.305.900 de lei. De asemenea, au fost efectuate lucrări de renovare a rețelelor de tensiune medie de 10 kV pe o lungime de 1,66 km, pentru care a fost cheltută suma de 2,573 milioane de lei. Adițional, au fost efectuate lucrări la 3 obeicte privind arhitectura LEA 10 kV și a fost renovată partea constructivă la 5 edificii ale posturilor de transformare, ambele lucrări însumând 117 mii de lei.

 

Astfel, în raionul Anenii Noi lucrările respective au fost efectuate în instalațiile electrice din orașul Anenii Noi și satele Bulboaca și Delacău. De asemenea, în raionul Ialoveni s-au modernizat porțiuni determinate ale rețelele electrice din satele Dănceni, Cărbuna și Răzeni. În raionul Hâncești au fost renovate capital segmente de rețele electrice din satele Anini, Lăpușna și Secăreni, în raionul Căușeni în satele Opaci și Sălcuța, iar în raionul Ștefan Vodă a fost renovat un tronson de LEA 10 kV din satul Olănești.

 

  • „Proiectele de renovare a rețelelor electrice contribuie la îmbunătățirea indicatorilor de calitate și creșterea siguranței în alimentarea cu energie electrică consumatorilor finali, precum și la eficientizarea serviciului de distribuție”,  menționează Andrei Popov, manager al sectorului de distribuție Anenii Noi.

 

Lucrări similare se desfășoară în prezent și în alte localități din raioanele Hâncești, Ialoveni, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă, pe care această subdiviziune teritorială din cadrul ÎCS „Premier Energy Distribution" SA le deservește în calitate de Operator al sistemului de distribuție a energiei electrice.
 

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok