Mergi la conţinutul principal

Modernizări în rețelele electrice de peste 5 milioane de lei efectuate în sectorul de distribuție Anenii Noi

Postat de UF922588 la Mar, 09/05/2023 - 09:48

 

  • Conform Planului  investițional pentru 2023 și graficului lucrărilor, în sectorul de distribuție Anenii au mai fost construite și renovate capital 13,75 km LEA de medie și joasă tensiune.

 

  • Bugetul total al celor 12 proiecte investiționale realizate este de 5 milioane 51 mii de lei, inclusiv 938 mii de lei pentru efectuarea lucrărilor de normalizare a branșamentelor și a evidenței la locurile de consum vizate de lucrări.

 

  • Aceste investiții au un impact imediat direct asupra calității serviciului pentru circa 500 de locuri de consum de energie.  
     

Sub aspect geografic aceste lucrări au vizat 12 localități din 5 raioane din aria de deservire a companiei Premier Energy Distribution. Astfel, în satul Hagimus din raionul Căușeni a fost reconstruită capital o porțiune de linie electrică aeriană (LEA) de 0,4 kV cu lungimea de 1,2 km, de la care sunt conectate 52 locuri de consum de energie (NLC). În satul Negrea din raionul Hâncești a fost renovată o LEA 0,4 kV cu lungimea de 2 km (63 NLC). În raionul Ialoveni au fost efectuate 3 lucrări similare în satele Gangura – 2.1 km LEA 0,4 kV (97 NLC), Mileștii Mici – 1,3 km LEA 0,4 kV (101 NLC) și Mileștii Noi – 1 km LEA 0,4 kV (64 NLC). Asemenea lucrări au avut loc și în două sate din raionul Ștefan Vodă – Cioburciu și Răscăieți, unde au fost renovate două segmente de LEA 0,4 kV cu lungimi de 1,5 km în fiecare sat, respectiv cu câte 89 și 35 NLC. De asemenea, în orașul Anenii Noi a fost renovată o porțiune de 0,8 km LEA 0,4 kV, iar în satul Malcoci din raionul Ialoveni a fost extinsă cu 0,7 km o LEA 0,4 kV.


În rețelele electrice cu nivelul de 10 kV au fost realizate lucrări de renovare în raioanele Căușeni, Ialoveni și Ștefan Vodă, pe o lungime totală de 1,65 km LEA.
 

Modernizarea infrastructurii electrice a localităților deservite ne permite să asigurăm creșterea parametrilor de calitate a serviciului prestat de distribuție a energiei electrice la nivelul stabilit, de asemenea, să sporim gradul de securitate electrică a rețelelor și rezistența lor în fața impactului negativ al condițiilor meteorologice extreme, care se manifestă, din păcate, tot mai frecvent. Ne străduim să realizăm aceste lucrări în termene restrânse, pentru a minimiza disconfortul creat de întreruperile programate de energie, obligatorii pe durata lor. Consumatorii sunt mulțumiți deoarece văd diferențele calitative dintre starea de până la renovare și cea actuală a rețelelor modernizate”, menționează managerul Sectorului de distribuție Anenii Noi, Andrei Popov.
 

ÎCS „Premier Energy Distribution" SA investește în mod planificat în modernizarea rețelelor din toate localitățile deservite pentru a asigura astfel o creștere uniformă a serviciului de distribuție a energiei electrice la parametrii de calitate stabiliți.

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok