Mergi la conţinutul principal

Lucrări de renovare a rețelelor electrice în raionul Leova

Postat de RE000033 la Mie, 11/03/2021 - 09:49

Pe parcursul lunilor septembrie și octombrie centrul de muncă Leova din cadrul sectorului de distribuție Sud al ÎCS „Premier Energy Distribution” SA a realizat trei proiecte de reconstrucție a rețelelor electrice de joasă tensiune din satele Tigheci, Tomaiul Nou și Iargara. 

 

  • Conform planului investițional aprobat de ANRE pentru 2021, în aceste localități au fost modernizate 3,57 km de linii electrice aeriene (LEA) cu nivelul de tensiune de 0,4 kV, cu o valoare totală a lucrărilor realizate de peste un milion lei.

 

Astfel, în satul Tigheci, cu un buget de 595 mii 183 de lei, au fost renovate 2,152 km de LEA 0,4 kV, iar suplimentar cu 98 mii de lei au fost normalizate branșamente și sistemul de evidență la locurile de consum ale clienților deserviți. Pentru o lucrare similară realizată în satul Tomaiul Nou, unde s-au modernizat 0,88 km de LEA 0,4 kV, a fost valorificată suma de 273 mii 664 de lei. Iar în satul Iargara investiția în 0,53 km de rețelele de joasă tensiune a constituit suma de 173 mii 571 de lei.

 

Liniile electrice aeriene renovate sunt pozate pe piloni din beton armat cu utilizarea conductorilor izolați autoportanți, ce au un grad înalt de fiabilitate. De asemenea, au fost aduse în corespundere cu normele de amenajare a instalațiilor electrice branșamente și cutiile pentru contoare la locurile de consum de energie electrică la clienții deserviți.

 

  • În urma renovării acestor tronsoane de LEA a crescut esențial în primul rând fiablilitatea livrării energiei din contul performanței lor tehnice și al asigurării impactului redus al condițiilor meteo nefavorabile asupra funcționalității rețelelor. La fel, a sporit nivelul de calitate a energiei electrice furnizate consumatorilor deserviți.

 

Lucrări planificate de investiții sunt realizate de sectorul de distribuție Sud al Premier Energy Distribution în raioanele Cahul, Cantemir, Leova, Vulcănești, Taraclia, Ciadîr-Lunga, Comrat, Cimișlia și Basarabeasca, care intră în aria de activitate a operatorului sistemului de distribuție.

 

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok