Mergi la conţinutul principal

Linie electrică aeriană 35 kV consolidată cu piloni noi

Postat de UF922588 la Vin, 09/29/2023 - 10:23

 

  • Pentru creșterea fiabilității și mărirea distanțelor de securitate în cadrul zonei de protecție, pe o linie electrică aeriană de tensiune înaltă de pe tronsonul Cricova – Hârtopul Mare au fost substituiți pilonii. 

 

  • Lucrarea a vizat renovarea a 1,5 km LEA-35 kV, conform planului anual de investiții al ÎCS „Premier Energy Distribution” SA aprobat de ANRE, în acest sens fiind valorificat un buget de 2 milioane de lei.

 

Soluția tehnică a constat în înlocuirea pilonilor vechi de tip SV-16 pe alții noi, centrifugați și mai înalți, de tip SK-22, cu parametri funcționali superiori. În total au fost substituiți 15 piloni succesivi pe un sector de-a lungul unei plantații de nuci, problematic sub aspectul potențialelor riscuri de electrocutare în rândul populației, în special în sezonul de recoltare a nucilor. „Astfel, prin această abordare complexă linia dată a fost consolidată sub aspectul fiabilității și totodată securizată în sensul eliminării riscurilor de accidentare a populației în urma apropierii la distante minim admisibile de părțile conductoare ale LEA sau de atingere de acestea prin intermediul unor obiecte utilizate în calitate de instrumente improvizate de muncă”, menționează Mihai Zupcu, șef serviciu Linii de Tensiune Înaltă din cadrul ÎCS „Premier Energy Distribution” SA.

 

Conform procedurilor și în corespundere cu angajamentul companiei referitor la protecția mediului înconjurător, pilonii demontați au fost evacuați din teren pentru casare și reciclare.

 

Lucrări similare de renovare au loc și pe alte LEA cu nivelele de 35 și 110 kV.

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok