Mergi la conţinutul principal

Investim continuu în modernizarea rețelelor de distribuție

Postat de UF922588 la Mie, 04/10/2024 - 17:02

 

  • În sectoarele Anenii Noi și Chișinău din cadrul Premier Energy Distribution au loc lucrări de renovare pe 3,6 km LEA 10 kV și 0,4 kV, cu normalizarea a 155 de branșamente spre locurile de consum de energie electrică.

 

  • Cele 2 lucrări investiționale însumează 2,448 milioane de lei.
     

Conform proiectelor aprobate de ANRE în Planul investițional al ÎCS „Premier Energy Distribution" SA  pentru 2024, lucrările respective se desfășoară în satul Cățăleni din raionul Hâncești și pe o stradelă din sectorul Botanica al municipiului Chișinău.
 

Astfel, în satul Cățăleni este renovată capital o porțiune de 2,1 km LEA 0,4 kV cu divizarea liniei existente în două fidere noi de distribuție, fiind planificată și normalizarea a 78 de branșamente spre locurile de consum de energie. De asemenea, pentru sporirea securității electrice a locuitorilor satului pe o lungime de 0,66 km este modificat traseul LEA 10 kV, cu pozarea acesteia pe marginea drumului.
 

Lucrarea de renovare din mun. Chișinău vizează un segment de 0,8 km LEA 0,4 kV cu suspendare comună cu alte rețele dintr-un sector rezidențial, cu trecere din conductori de aluminiu neizolați în conductori izolați autoportanți și normalizarea instalațiilor în linii Torsado la 77 locuri de consum. 
 

Ambele lucrări se desfășoară cu respectarea strictă a intervalelor temporale de întreruperi programate, acestea fiind reduse la maximum în cadrul optimizărilor organizatorice pentru a minimiza astfel impactul lipsei tensiunii asupra consumatorilor. Totodată, concomitent sunt evacuate din teren componentele liniilor demontate și la necesitate, se efectuează tăierea crengilor copacilor care invadează zona de protecție a rețelelor electrice. Această abordare complexă exclude necesitatea planificării ulterioare a unor lucrări separate pe aceleași sectoare, respectiv se reduce durata absenței serviciului pentru consumatori și se îmbunătățesc indicatorii de continuitate a furnizării energiei electrice consumatorilor deserviți.
 

ÎCS „Premier Energy Distribution" SA efectuează lucrări investiționale pentru modernizarea rețelelor din toate localitățile deservite pentru a asigura fiabilitatea necesară serviciului de distribuție a energiei electrice și parametrii de calitate stabiliți.
 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok