Mergi la conţinutul principal

Desfășurăm lucrări investiționale în rețelele electrice de tensiune înaltă

Postat de UF922588 la Mar, 10/31/2023 - 09:57

 

•    Pentru creșterea fiabilității, în rețelele electrice aeriene de tensiune înaltă ale al ÎCS „Premier Energy Distribution” SA sunt instalați piloni noi. 

•    Lucrările au vizat substituirea a 14 piloni din beton armat și strămutarea unui pilon metalic, în acest sens fiind valorificată o investiție de peste 2 milioane de lei.

 

8 piloni de tip SK-26 au fost înlocuiți pe un segment al LEA-110 kV CET-1 – Vadul lui Vodă, iar alți 6  (câte 2 de tip SK-22, ST-20 și SV 16) în cadrul LEA-35 kV Chișinău – Mileștii Mici. De asemenea, pentru o configurare mai reușită a ieșirii rețelei din instalațiile Postului de Distribuție Central (PDC) Chișinău, a fost strămutat un pilon metalic de tip UM-35.  Valoarea totală a lucrărilor este de 2.036.171 de lei.

 

Aceste lucrări fac parte din Planul investițional anual aprobat de ANRE și au scopul modernizării rețelelor. Specificul LEA cu nivelul de tensiune înaltă constă în durata mai mare de exploatare a componentelor acestora cu posibilitatea substituirii la necesitate doar a elementelor uzate cu altele noi și mai performante. Astfel, prin asemenea intervenții punctuale este asigurată o eficiență înaltă a cheltuielilor, fără a fi afectate caracteristicile tehnice necesare ale rețelelor, care dimpotrivă, sunt ridicate în mod planificat la un nivel mai înalt de funcționalitate și siguranță”, menționează Valeriu Petrov, manager Operarea Rețelelor de Tensiune Înaltă din cadrul ÎCS „Premier Energy Distribution” SA.

 

Lucrări similare de renovare au loc și pe alte LEA cu nivelele de 35 și 110 kV.
 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok