Mergi la conţinutul principal

Continuăm șirul participărilor la campania națională de înverzire a plaiului!

Postat de UF922588 la Lun, 11/20/2023 - 16:21

O nouă acțiune de plantare din cadrul campaniei naționale de înverzire a plaiului a fost realizată vineri,17 noiembrie, de echipa de voluntari delegată în acest scop de companiile Premier Energy din Moldova.

 

Devenită tradițională deja, participarea entuziaștilor din rândul angajaților celor mai mari companii din domeniile distribuției și furnizării energiei electrice din Moldova este mai mult decât un angajament de responsabilitate socială și de mediu. Un frumos vis care capătă contururi reale, de a planta și crește o pădure. Astfel an de an, în diferite locații geografice, cu diferite specii de puiet și semințe de copaci sădite, această pădure se extinde frumos, spre bucuria noastră și, așa precum sperăm mult, și a generațiilor viitoare. De data aceasta cei 40 de voluntari și-au dedicat efortul plantării a circa 7 mii de puieți de salcâm pe un teren pitoresc de peste 1,5 hectare din vecinătatea satelor Hansca și Molești din raionul Ialoveni. 

 

A fost o activitate care a necesitat nu doar forță fizică, dar și multă grijă, ținând cont de înălțimea mică a puietului, de doar circa 30 cm și rădăcinile plăpânde, care trebuiau așezate atent în sol. Precum au menționat lucrătorii Ocolului silvic Buțeni sub îndrumarea cărora s-au desfășurat lucrările, calitatea plantării este determinantă în atingerea rezultatului scontat, astfel încât acestui aspect i s-a atras cea mai mare atenție pentru ca efortul depus să nu fie diminuat.

 

După aprecierile pădurarilor, rezultatul muncii noastre a fost bun. A rămas să ne rugăm pentru o iarnă blândă și o primăvară cu mult soare și ploi generoase pentru ca acești mici salcâmi să crească frumos.

 

Plantăm copaci în natură, altoim dragoste de plai!
 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok