Mergi la conţinutul principal

Continuă lucrările de modernizare și dezvoltare a rețelelor în sectorul de distribuție Orhei

Postat de RE000033 la Mar, 09/28/2021 - 09:59

În conformitate cu Planul investițional aprobat de ANRE pentru anul 2021, în sectorul de distribuție Orhei din cadrul ÎCS „Premier Energy Distribution” SA au fost finalizate recent 7 proiecte de renovare și dezvoltare a rețelelor electrice locale cu nivelul de tensiune de 0,4 kV și 10 kV.

 

Pentru modernizarea a 8,6 km de linii electrrice aeriene (LEA) din 7 localități din aria de activitate a fost valorificat un buget total de 2 milioane 824 mii de lei.

În particular, la capitolul renovare sunt vizate rețelele 0,4 kV din următoarele localități:
 

  • satul Marinici, raionul Nisporeni -  0,8 km LEA 0,4 kV – 273 mii de lei;
  • satul Boldurești, raionul Nisporeni – 1,2 km LEA 0,4 kV – 395 mii de lei;
  • satul Brănești, raionul Orhei – 1,4 km  LEA 0,4 kV – 474 mii de lei;
  • satul Negrești, raionul Strășeni – 0,7 km  LEA 0,4 kV – 181 mii de lei;
  • satul Hoginești, raionul Călărași – 0,7 km LEA 0,4 kV – 241 mii de lei. 

 

De asemenea, conform conceptului dezvoltarea rețelelor electrice, în satul Teleșeu din raionul Orhei au fost construite 1,8 km LEA 0,4 kV, în valoare de 500 mii de lei și conform conceptului renovarea rețelelor electrice, în satul Ghelauza din raionul Strășeni a fost renovată o porțiune de 2 km de LEA 10 kV prin care se alimentează cu energie electrică consumatorii locali, cu un buget de 760 mii de lei.

 

  • „Fiabilitatea alimentării cu energie electrică a consumatorilor deserviți de Premier Energy Distribution crește constant odată cu realizarea acestor proiecte investiționale, care consolidează starea tehnică și capacitățile operaționale a rețelelor electrice de medie și joasă tensiune. Depunem eforturi pentru buna organizare a muncii și sper să reușim realizarea deplină a obiectivului stabilit pentru acest an de a investi 46 milioane de lei în rețelele electrice din Sectorul Orhei”, menționează dl. Iurii Gratii, managerul de sector.

 

Raioanele Criuleni, Strășeni, Orhei, Telenești, Călărași și Nisporeni sunt deservite teritorial de Sectorul Orhei din cadrul ÎCS „Premier Energy Distribution” SA.

 

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok