Mergi la conţinutul principal

Avertizare meteo de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul țării. Atenție maximă regulilor de securitate electrică!

Postat de UF922588 la Vin, 06/14/2024 - 09:13
 • Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru ziua de vineri, 14 iunie, avertizarea meteorologică de instabilitate atmosferică, cu acțiune în intervalul orelor 8:00 – 13:00.
   
 • În intervalul menționat pe arii extinse vor avea loc averse puternice însoțite de descărcări electrice, (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-30 l/m2) și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.
   
 • Aceste manifestări meteorologice periculoase pot cauza în rețelele electrice potențiale situații de producere a defecțiunilor cu posibile întreruperi în furnizarea energiei electrice însoțite de riscuri de insecuritate în apropierea acestora.


ÎCS „Premier Energy Distribution” SA atrage atenția populației, agenților economici și autorităților publice locale asupra necesității respectării regulilor de securitate electrică.
 

Rețineți cele mai importante reguli de protecție împotriva electrocutărilor:
 

 • în cazul absenței tensiunii, pentru evitarea riscurilor de accidentare, evitați să părăsiți locuințele fără necesitate stringentă deoarece conductorii rupți aflați avariat la sol și vegetația umedă pot constitui un grav pericol de electrocutare chiar și la distanță de locul rupturii;
 • deplasați-vă atent, ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute sau care atârnă suspect de pe piloni, construcții și copaci;
 • marcați la o distanță sigură locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
 • nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun viața în pericol;
 • instruiți copiii cum să se comporte în mod sigur în această situație, pentru protejarea lor e mai bine să se afle în casă sau sub supraveghere.

 

Despre orice incident informați de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h cu numărul 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.
 

Respectați cu strictețe regulile de securitate electrică! Vor fi luate toate măsurile pentru securizarea locurilor defecțiunilor și restabilirea operativă a serviciului.


 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok