Mergi la conţinutul principal

Atenție, cod galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul țării cu posibil impact asupra rețelelor electrice. Respectați cu strictețe regulile de securitate!

Postat de UF922588 la Mar, 05/07/2024 - 14:35

 

  • Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un Cod galben de instabilitate atmosferică, cu intervalul de acțiune de la ora 14:00 și până la ora 23:00 a zilei de marți, 7 mai. 

 

  • Pe arii extinse sunt posibile descărcări electrice și ploi de scurtă durată, izolat averse puternice de 15-25 de litri pe metru pătrat, de asemenea, grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

 

Fenomenele meteorologice respective pot cauza diferite defecțiuni și avarii în rețelele electrice cu potențiale situații de risc în apropierea acestora.


ÎCS „Premier Energy Distribution” SA atrage atenția populației, agenților economici și autorităților publice locale asupra eventualității producerii rupturilor de conductoare ale liniilor electrice aeriene (LEA), a diferitor deranjamente și avarii cu posibile consecințe de insecuritate și a întreruperilor în furnizarea energiei electrice. 


Rețineți cele mai importante reguli de protecție împotriva electrocutărilor:

 

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pâmânt sau care atârnă suspect de pe piloni, construcții și copaci;
  • marcați la o distanță sigură locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun viața în pericol;
  • instruiți copiii cum să se comporte în mod sigur în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a sesiza întreprinderea de distribuție a energiei electrice.

 

Despre orice incident informați de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h cu numărul 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.

 

Respectați cu strictețe regulile de securitate electrică! Vor fi luate toate măsurile pentru securizarea locurilor defecțiunilor și restabilirea operativă a serviciului.

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok