Mergi la conţinutul principal

Atelier privind consolidarea securității cibernetice în sectorul energetic

Postat de UF922588 la Mie, 06/19/2024 - 16:52

Reprezentanți ai sectorului energetic din țările membre ale Parteneriatului Estic s-au reunit astăzi la Chișinău pentru a analiza în cadrul unui atelier de două zile oportunitățile de întărire a securității cibernetice.  
 

Activitatea instructivă este organizată de Ministerul Energiei în parteneriat cu Consiliul Autorităților Europene de Reglementare a Energiei și reunește reprezentanți ai ministerelor energiei, autorităților de reglementare și a operatorilor de sistem din țările Parteneriatului Estic.  Sunt examinate riscurile cibernetice care au crescut considerabil odată cu digitalizarea sectorului energetic. Atelierul examinează metodele și instrumentele de securitate cibernetică, precum și întărirea rezilienței cibernetice.
 

Premier Energy Distribution susține activitățile de consolidare a securității cibernetice în sectorul energetic pentru a asigura fiabilitatea serviciului prestat și securitatea livrărilor, de asemenea, pentru a proteja sistemele de gestiune pe care le utilizează.
 

Colaborarea tuturor actorilor din sector este o modalitate excelentă de a împărtăși bunele practici și de a forma viziuni colective și complexe asupra problemei în discuție, pentru o contracarare eficientă a riscurilor cibernetice.

 

 

 

 


 

 

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok