Mergi la conţinutul principal

Accident rutier soldat cu deteriorarea unui pilon și deconectarea avariată a energiei electrice

Postat de UF974943 la Mie, 10/06/2021 - 09:29
  • Luni, 4 octombrie curent, în urma producerii unui accident rutier a fost deteriorat pilonul unei Linii Electrice Aeriene 10 kV. Aceasta s-a soldat cu deconectarea unui numar de 237 de clienti din localitatea Romănești, raionul Strășeni pe o durată de circa 6 ore.


Semnalul despre producerea unui incident în reţeaua electrică a fost inregistrat la dispeceratul ÎCS „Premier Energy Distribution" SA  la ora 16:17. Totodată dispeceratul a fost informat despre accidentul rurier prin intermediul Serviciului pentru urgenţe 112. O formațiune pentru intervenții operative s-a deplasat imediat la fața locului, constatând că un automobil a deteriorat un pilon electric, fiind localizat locul avariei și au demarat lucrările necesare de securizare și de restabilire a furnizării energiei pentru realimentarea cu energie electrică a consumatorilor afectați de deconectare din alte surse.


Marți, 5 octombrie, curent au fost organizate lucrări pentru înlocuirea pilonului defectat şi restabilirea alimentării cu energie electrică a clienţilor după schema normală de alimentare.


De menţionat că prejudiciul cauzat va fi achitat în totalitate de vinovatul producerii acestui accident. Poliția a documentat cazul, stabilind circumstanțele producerii accidentului.


ÎCS „Premier Energy Distribution" SA solicită participanților la trafic respectarea regimului regulamentar de viteză și a distanțelor sigure în raport cu pilonii LEA în special în localități, unde rețelele electrice sunt pozate nemijlocit pe marginea străzilor. Iată care sunt recomandările în acest sens:


  • conduceți prudent și evitați manevrele neasigurate în apropierea rețelelor electrice;
  • păstrați distanța până la piloni, nu opriți și nu parcați unitățile de transport în apropierea lor;
  • deteriorarea rețelelor electrice reprezintă o încălcare legală și este sancționată în mod administrativ cu amenzi și cu obligația persoanei vinovate de a compensa prejudiciul material cauzat întreprinderii de distribuție;
  • țineți minte că rețelele electrice se află permanent sub tensiune! Orice apropiere de instalațiile electrice se poate solda cu expunerea la riscul de electrocutare și la producerea unui accident cu urmări grave.


Despre orice incident informați operatorul de distribuție prin următoarele canale:


Departamentul Relații Externe și Comunicare

ÎCS „Premier Energy Distribution" SA
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok