Mergi la conţinutul principal

,,De la consumator la producător” - campanie de informare a celor mai mari consumatori de energie electrică.

Postat de RE000033 la Mar, 01/18/2022 - 16:04

În contextul promovării surselor regenerabile de energie și a suportului oferit de stat, de asemenea pentru a informa cetățenii, comunitățile, investitorii străini despre beneficiile utilizării energiei verzi, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA s-a alăturat campaniei lansate de Agenția pentru Eficiență Energetică de informare a publicului larg privind schemele de sprijin puse la dispoziție de către stat pentru promovarea surselor de energie regenerabilă și valorificarea acestora.

 

În acest sens, entitățile își propun să informeze peste 2000 dintre cei mai mari consumatori de energie electrică.

 

Schema de suport oferită de stat este destinată producătorilor de energie electrică din surse regenerabile sau consumatorilor care doresc să instaleze surse de energie regenerabilă pentru autoconsum. 

 

Tariful fix, stabilit conform art.14 din legea nr.10, se acordă producătorilor eligibili care dețin sau urmează̆ să dețină̆ una sau mai multe centrale electrice cu o putere ce nu depăşeşte limita de capacitate stabilită conform art.10 lit.e) din Legea nr.10, dar care nu este mai mică de 10kW. 

 

„Contorizarea netă” este o schemă de sprijin oferită de stat persoanelor care doresc să producă energie electrică pentru propriul consum și să furnizeze excesul de energie în rețea, având dreptul de a utiliza cantitatea respectivă ulterior, în caz de necesitate. Sistemul poate fi atât o instalație fotovoltaică rezidențială proiectată pentru o gospodărie, cât şi un sistem fotovoltaic mai mare, destinat acoperirii cheltuielilor  pentru energia electrică a unei companii.

 

Sursele regenerabile de energie constituie alternative combustibililor fosili și contribuie la asigurarea securității energetice a statului, la diversificarea ofertei de energie și la reducerea dependenței de piețele volatile și incerte ale combustibililor fosili, în special petrol și gaze.

 

În acest sens, prin prisma atribuțiilor care îi revin, AEE a realizat mai multe materiale informative și îndeamnă toți consumatorii să utilizeze energia regenerabilă pentru a contribui la reducerea emisiilor de CO2 și a promova energia curată, care pot fi consultate pe următoarele linkuri:

 

Precizăm că pe site-ul Premier Energy Distribution, consumatorii pot accesa, la necesitate, formularul cererii pentru aplicarea la mecanismul de contorizare netă a energiei electrice produse din surse regenerabile https://premierenergydistribution.md/ro/contorizare-neta-energiei-electrice-din-surse-regenerabile.

 

 

Pentru orice detalii despre proiectele de eficiență energetică consumatorii pot lua legătura cu reprezentații Agenției pentru Eficiență Energetică.

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok