Mergi la conţinutul principal

Soluții moderne pentru liniile electrice aeriene cu suspendare comună

Postat de RE000033 la Mie, 07/22/2020 - 10:49

Un proiect de modernizare a rețelelor electrice de medie tensiune, deosebit atât sub aspect conceptual tehnic, câț și de realizare a lucrărilor a fost realizat recent de către ÎCS „Premier Energy Distribution" SA în sectorul de distribuție Anenii Noi. Aici a fost renovată capital o porțiune de 2 km de linii electrice aeriene (LEA) cu nivelul de tensiune de 10 kV cu două fidere cu suspendare comună, fiind utilizate pentru aceasta cele mai performante echipamente sub aspectul fiabilității și securității electrice.

 

Proiectul vizează fiderele 5 și 17 ale LEA 10 kV ce alimentează cu energie electrică localitățile Calfa și Gura Bâcului din raionul Anenii Noi. Specificul acestei LEA constă în suspendarea comună a celor două fidere cu nivelul de tensiune de 10 kV pe piloni din beton armat cu o înălțime de 16 metri. Mai nou, pe lângă armatura specială de pozare și conductoarele cu secțiunea corespunzătoare de 70 mm2 au fost utilizate și izolatoare moderne polimerice, cu caracteristici de înaltă eficiență. Conform documentației de proiect, au fost utilizate următoarele componente: piloni tip SV164-12.00, conductori de aluminiu consolidat cu un fir de oțel AS-70/11, traverse TM-18, TM-19, TM-20 și izolatoare polimerice CS-70-20-III (Y16, B16).

 

Paralel cu această lucrare au fost desfășurate activități de reparație și întreținere a Posturilor de transformare (PT) 10/0,4 kV. În rezultat s-a obținut o mai înaltă fiabilitate a alimentării cu energie electrică a consumatorilor conectați la aceste fidere.

 

Valoarea totală a proiectului este de 1,4 milioane lei, acesta fiind aprobat de ANRE în cadrul Planului de investiții prevăzute pentru anul 2020. 

 

Sectorul de distribuție Anenii Noi din cadrul ÎCS „Premier Energy Distribution" SA deservește raioanele Hâncești, Ialoveni, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă.

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution" SA
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok