Mergi la conţinutul principal

Lucrare de mentenanță a liniilor electrice aeriene de tensiune înaltă la mare înălțime

Postat de UF974943 la Mar, 11/24/2020 - 16:46
  • O lucrare de o complexitate deosebită a fost realizată luni, 23 noiembrie, curent, de către ÎCS „Premier Energy Distribution” SA cu sprijinul logistic al unei subdiviziuni a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 

 

Colaborarea a vizat implicarea unui autoturn de mare înălțime la efectuarea lucrării de înlocuire a 3 izolatoare defecte de la linia electrică aeriană (LEA) 110 kV CET-2 – Cricova. Pilonul metalic de o construcție specifică pentru 4 circuite are o înălțime de aproximativ 50 de metri și pentru realizarea lucrării în condiții de siguranță s-a decis utilizarea autoturnului Detașamentului Pompieri și Salvatori din sectorul Ciocana al municipiului Chișinău ce poate opera până la 75 metri de la suprafața solului. Cele 3 izolatoare defecte erau parte unui lanț a fazei de sus și înlocuirea lor la timp a eliminat posibilele riscuri de deconectare avariată a liniei, ceea ce putea afecta alimentarea neîntreruptă cu energie a consumatorilor.

 

Departamentul Operarea Rețelelor de Tensiune Înaltă a pregătit corespunzător locul de muncă, deconectând din considerente de securitate electrică pe durata lucrării două din cele patru circuite. De asemenea, perimetrul din jurul pilonului a fost securizat prin redirecționarea traficului și evacuarea unităților de transport din apropiere.

 

Buna pregătire logistică, implicarea unei echipe de electromontori de înaltă calificare din cadrul Serviciului Deservire Linii de Tensiune Înaltă, coordonarea meticuloasă a acțiunilor cu salvatorii și utilizarea tehnicii corespunzătoare complexității intervenției au contribuit la realizarea cu succes în condiții de maximă securitate a acestei lucrări, ce a durat 4 ore. De notat că în tot acest timp toți consumatorii au dispus de energie electrică, fiind alimentați din alte surse.
 

  • Administrația ÎCS „Premier Energy Distribution” SA aduce mulțumiri echipei de salvatori din cadrul Detașamentului Pompieri și Salvatori din sectorul Ciocana pentru asigurarea condițiilor corespunzătoare de muncă a electromontorilor la mare înălțime, apreciind profesionalismul lor înalt și interoperabilitatea de care au dat dovadă în colaborarea cu Operatorul  Sistemului de distribuție a energiei electrice.

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok