Mergi la conţinutul principal

A fost realizată interconexiunea dintre stațiile electrice raionale

Postat de RE000033 la Lun, 08/03/2020 - 12:20

Fiabilitatea alimentării cu energie electrică a consumatorilor din raioanele Orhei și Strășeni va crește considerabil în urma realizării interconexiunii stațiilor electrice de transformare a energiei cu nivelul de înaltă tensiune în nivelul de medie tensiune.

 

Prin construcția a două tronsoane de linii electrice aeriene (LEA) de 10 kV cu lungimea totală de 2,1 km a fost modificată arhitectura rețelelor de medie tensiune pentru a se asigura o mai mare mobilitate operațională în vederea menținerii serviciului fără întreruperi și a repunerii în scurt timp a acestuia în caz de avarii.

 

Conform managerului Sectorului de distribuție Orhei din cadrul ÎCS „Premier Energy Distribution" SA, Iurii Gratii, lucrările au vizat interconexiunea stației electrice (SE) 110/35/10 kV, PDC „Orhei” cu SE 110/10 kV, PDC „Cișmea” prin construirea unei porțiuni noi de LEA 10 kV cu lungimea de 2 km, continuare a LEA 10 kV, fiderul 5, Post de distribuție „Nordic”. De asemenea, a fost realizată interconexiunea SE 35/10 kV, Post de distribuție central „Strășeni” cu SE 110/10 kV „Telecentru” prin pozarea unui segment de LEA 10 kV cu lungimea de 0,1 km, continuare a LEA 10 kV, fiderul 6, SE „Strășeni”. Bugetul total al ambelor lucrări este de 824,2 mii lei. 

 

Proiectele de reconfigurare a arhitecturii rețelelor electrice respective au fost elaborate în urma unei analize detaliate a capacităților tehnice prin prisma obținerii unui efect maxim al asigurării continuității și calității serviciului prestat ținând cont de posibilitățile noi create.

 

Sectorul Orhei deservește raioanele Criuleni, Strășeni, Orhei, Telenești, Călărași și Nisporeni.

ÎCS „Premier Energy Distribution" SA
Departamentul Relații Externe și Comunicare
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok