Mergi la conţinutul principal

A fost inițiat un parteneriat public-privat pentru promovarea securității electrice

Postat de UF974943 la Vin, 12/11/2020 - 13:08
  • Primăria municipiului Chișinău, UNICEF Moldova și Premier Energy Distribution şi-au unit eforturile ca să asigure promovarea şi desfășurarea acțiunilor, ce au ca scop evitarea accidentelor și traumatismelor din cauza necunoașterii sau nerespectării normelor de securitate și a intervenției neautorizate în instalațiile electrice.
  • Semnarea acordului de parteneriat a avut loc vineri, 11 decembrie, semnăturile fiind puse de reprezentanții partenerilor: Ilija Talev, reprezentant de țară a.i. UNICEF, Ion Ceban, primar general al mun. Chișinău și Jose Luis Gomez Pascual, country manager Premier Energy Distribution

 

 „Securitatea copiilor este o prioritate pentru autorități, subiectul fiind unul de actualitate, în contextul situației pandemice”, a menționat Ion Ceban, primar general al mun. Chișinău. „În prezent un număr considerabil de copii și elevi petrec mai mult timp la domiciliu, fiind adesea nesupravegheați de adulți. De asemenea, suntem în preajma vacanței de iarnă, iar copiii vor fi acasă o bună perioadă de timp. Casa trebuie să fie un mediu sigur, iar respectarea tuturor regulilor de securitate electrică și adoptarea măsurilor de precauție în preajma instalațiilor electrice, trebuie să devină o normă”, a declarat edilul capitalei. 

 „În calitate de tată al unui copil de 3 ani, împărtășesc multe dintre îngrijorările părinților, care vor saluta această inițiativă, la baza căreia se află prevenirea, punerea în aplicare a mecanismelor și informare a copiilor și părinților despre siguranța la domiciliu, acolo unde, cu regret, în prezent copiii petrec mai mult timp din cauza pandemiei de Covid-19. Ne bucurăm să vedem proactivitate la acest nivel atunci când încercăm să prevenim o tragedie, deoarece chiar și un singur incident este prea mult, dacă acesta poate fi prevenit, mai ales, atunci când implică copii”, a spus Ilija Talev, reprezentant de țară ai UNICEF

  • Un șir de materiale informative în domeniul securității electrice vor fi elaborate și puse la dispoziția părinților, tutorilor, îngrijitorilor, dar și a copiilor și adolescenților prin intermediul platformei educaționale online (educatieonline.md), precum și în transportul public urban și în instituțiile de învățământ general.

Nimic nu este mai important decât securitatea și sănătatea. Acesta este principiul de bază pe care îl promovăm în rândul angajaților noștri și pentru societate în general. Ne bucurăm foarte mult și suntem recunoscători partenerilor noștri – UNICEF Moldova și Primăria municipiului Chișinău – pentru deschiderea și receptivitatea cu care ne susțin în campania noastră comună de promovare a securității electrice, de explicare a pericolelor pe care le prezintă energia electrică și crearea unei culturi de prevenire a riscurilor”, a spus Jose Luis Gomez Pascual, country manager al Premier Energy Distribution.

Astfel, cu efort comun, regulile de securitate electrică vor fi promovate unui număr tot mai mare de persoane, scopul campaniei fiind siguranța tuturora.

Departamentul Relații Externe și Comunicare

ICS Premier Energy Distribution SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok