Mergi la conţinutul principal

Echipamente performante instalate în rețelele de medie tensiune din Hâncești

Postat de RE000033 la Vin, 05/01/2020 - 16:50

Modernizarea rețelelor electrice de distribuție se desfășoară în mod planificat de ÎCS „Premier Energy Distribution" SA, aceasta asigurând fiabilitatea și calitatea serviciului de furnizare a energiei electrice către consumatorii deserviți. Proiectele de modernizare sunt incluse în planurile investiționale aprobate de ANRE pentru anul în curs și vizează instalațiile și segmentele de linii electrice aeriene (LEA), care pot oferi efectul maxim posibil în îndeplinirea indicatorilor de calitate și continuitate a serviciului.

 

Un asemenea proiect investițional important este în plină desfășurare în cadrul sectorului de distribuție Anenii Noi. Acesta constă în instalarea a trei întrerupătoare telecontroale (ITC) în raioanele Hîncești, Anenii Noi și Ștefan Vodă. 

 

Primul întrerupător telecontrolat este în prezent montat în raionul Hâncești. În condițiile inelării a două LEA de medie tensiune dintre stațiile electrice Hâncești și Sărata Galbenă, acesta va asigura o remediere mai operativă a situațiilor de avarie, cu minimizarea esențială a impactului acestora asupra consumatorilor deserviți. 

 

Modernizare va spori considerabil  fiabilitatea alimentării cu energie electrică a consumatorilor din  or. Hâncești și localitățile Sarata Galbenă, Dubovca și Bozieni.

 

Această lucrare constituie 220 000 lei și este executată de antreprenorul „Tenar ” SRL, sub controlul ÎCS „Premier Energy Distribution" SA.  

 

„Utilizarea întrerupătoarelor telecontrolate permite realizarea manevrelor operative la distanţă, fără a fi necesară prezența fizică a personalului operativ la aparatul de comutaţie şi respectiv în caz de avarii, identificarea de către Dispecerat în câteva secunde a segmentului defect al LEA, iar formațiunea de intervenție operativă se deplasează nemijlocit în teren pentru efectuarea lucrării de reparație.  
Aceste echipamente performante reduc esențial timpul necesar pentru restabilirea alimentării cu energie electrică și asigură un înalt nivel de continuitate în furnizarea acesteia către consumatori”
, menționează Mihai Gîdei managerul sectorului de distribuție Anenii Noi.

 

Sectorul de distribuție Anenii Noi al ÎCS „Premier Energy Distribution" SA deservește raioanele Hâncești, Ialoveni, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă. 

Departamentul Relații Externe și Comunicare
Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A.
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok