Mergi la conţinutul principal

Consolidăm fiabilitatea rețelelor de tensiune înaltă

Postat de UF974943 la Joi, 11/12/2020 - 09:54
  • ÎCS „Premier Energy Distribution” SA a finalizat recent realizarea unui important proiect investițional de renovare capitală a 4,6 km de linie electrică aeriană (LEA) cu nivelul de tensiune înaltă (TÎ). Lucrările au fost realizate pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, curent, iar despre demararea lor am relatat într-o postare anterioară. 

 

Argumentarea tehnică și economică a investiției de peste 6 milioane lei a fost fundamentată pe mai mulți factori obiectivi. Astfel, pentru realizarea acestei lucrări de către ÎCS „Premier Energy Distribution” SA a fost elaborat și ulterior aprobat de ANRE în cadrul  planului anual de investiții pentru 2020 un proiect tehnic în care a fost prevăzută înlocuirea pilonilor metalici uzați cu alții noi din beton armat, cu o înălțime de 19 metri și construcția unei porțiuni noi a circa 2,5 km de linie de ocolire a satului Slobozia Dușca din raionul Criuleni, cu demontarea segmentului de LEA vechi ce a traversat până recent perimetrul localității.

 

Lucrările au fost planificate și realizate astfel, încât să nu producă incomodități și prejudicii materiale locuitorilor și deținătorilor de terenuri agricole, care în această perioadă au fost eliberate de culturi după recoltare. De asemenea, pilonii vechi au fost demontați și evacuați, iar terenurile au fost readuse în starea lor inițială.

 

  • „Printr-o abordare complexă a situației concrete am reușit să realizăm reconstrucția capitală a 4,6 km LEA cu nivelul de tensiune de 110 kV și să o extragem din raza localității Slobozia Dușca. Astfel, a crescut esențial fiabilitatea, eficiența operațională și siguranța LEA, inclusiv securitatea electrică a populației. Iar activitatea de întreținere a acestei LEA va decurge în continuare mult mai ușor datorită accesului liber în spațiul extravilan”, apreciază lucrarea realizată Valeriu Petrov, manager Operarea Rețelelor de Tensiune Înaltă.

 

Renovarea capitală, inclusiv construcția unei porțiuni noi de LEA 110 kV Vadul lui Vodă – Dubăsari au fost realizate în corespundere cu Planul anual de investiții pentru 2020 al ÎCS „Premier Energy Distribution” SA. De asemenea pe parcursul anului au mai fost efectuate și alte lucrări complexe la LEA 35 -110 kV cu înlocuirea pilonilor, izolatoarelor și a conductoarelor.

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

Departamentul Relații Externe și Comunicare
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok