Mergi la conţinutul principal

Bilanț prealabil al investițiilor realizate anul curent în renovarea rețelelor electrice din sectorul Sud

Postat de UF974943 la Mie, 12/16/2020 - 08:39
  • Sectorul de distribuție Sud al ÎCS „Premier Energy Distribution” SA deservește teritorial nouă unități administrative: raioanele Cahul, Cantemir, Leova, Vulcănești, Taraclia, Ciadîr-Lunga, Comrat, Cimișlia și Basarabeasca. 
  • În anul curent, conform planurilor investiționale, de modernizare și de dezvoltare a rețelelor electrice aprobate de ANRE, aici au fost realizate și date în exploatare obiective în sumă totală de 45,5 milioane de lei în 63 de localități din raioanele menționate.

 

Astfel, conform conceptului privind reconstrucția liniilor electrice aeriene (LEA) cu nivelul de tensiune de 0,4 kV de la care se alimentează nemijlocit consumatorii finali, au fost construite rețele noi cu o lungime de 62 km în valoare de peste 20 de milioane de lei. De asemenea, au fost renovate LEA cu nivelul de tensiune de 10 kV pe o lungime de 11 km cu un buget de circa 4,5 milioane de lei.

 

Parcul de posturi de transformare 10/0,4 kV a fost completat cu 4 unități noi, iar alte 22 au fost vizate de lucrările de reconstrucție. Pentru aceasta a fost valorificat un buget de 1,8 milioane de lei.

 

Arhitectura rețelelor de tensiune medie din sector a fost modernizată pe parcursul anului curent prin includerea în circuit a 10 întrerupătoare telecontrolate noi și 12 separatoare cu fuzibil de tip XS. Aceste lucrări au însumat un buget de aproximativ 2 milioane de lei și constituie o contribuție considerabilă la asigurarea unei mai mari mobilități operaționale  în exploatarea rețelelor, cu un impact major asupra fiabilității alimentării cu energie a consumatorilor.

 

„Investițiile realizate anul curent în rețelele și instalațiile electrice locale au un efect sesizabil asupra calității și siguranței serviciului de distribuție a energiei electrice către consumatorii finali. Planurile de investiții și renovări le elaborăm în urma unei analize atente a stării tehnice a rețelelor și a problemelor de exploatare, în corelare cu concepția de dezvoltare a infrastructurii electrice. De asemenea, ținem cont de planurile de dezvoltare urbanistică a localităților și necesitățile consumatorilor, iar realizarea acestor proiecte este dovada angajamentului și a dedicației echipei noastre pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor pe care le prestăm clienților noștri”, menționează Victor Marinov, manager distribuție al sectorului Sud din cadrul ÎCS „Premier Energy Distribution” SA.

 

Modernizarea continuă a rețelelor electrice asigură fiabilitatea, continuitatea și calitatea serviciului de alimentare cu energie electrică a consumatorilor în condiții de securitate sporită.

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok