Mergi la conţinutul principal

Au fost realimentate cu energie electrică toate localitățile afectate de intemperie

Postat de UF974943 la Mar, 02/09/2021 - 17:15

Către ora 16:00 a zilei de marți, 9 februarie, a fost restabilită alimentarea cu energie electrică în toate cele 64 de localități rămase fără tensiune în urma numeroaselor rupturi de conductoare, a deteriorării pilonilor și izolatoarelor, produse în noaptea și dimineața zilei de azi drept consecință a depunerii chiciurii pe liniile electrice aeriene (LEA) și a căderii copacilor peste rețele.

 

Pentru remedierea operativă a consecințelor impactului meteorologic asupra rețelelor electrice de distribuție au fost implicate 66 de formațiuni dotate cu tehnică și echipamente speciale. Au fost înlocuiți operativ pilonii deteriorați și restabilite toate fiderele de medie tensiune.

 

Formațiunile de intervenție operativă au manifestat profesionalism și multă dedicație în efectuarea acestor lucrări, înțelegând așteptările în acest sens din partea consumatorilor afectați. Totodată, compania le exprimă clienților săi recunoștința pentru răbdarea și înțelegerea situației complicate ce a intervenit în urma intemperiei, de asemenea, pentru atenția acordată respectării regulilor de securitate electrică, foarte importante în mod special în asemenea circumstanțe.

 

Deoarece se mai menține riscul căderii peste LEA a unor crengi sau copaci afectați de chiciură, implicit a producerii rupturilor de conductoare, solicităm populației să manifeste în continuare precauție și să respecte regulile de securitate electrică pentru evitarea accidentelor.

 

Iată care sunt principalele reguli de securitate în raport cu instalațiile electrice în situații de intemperii sau de avarie:

 

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci;
  • marcați la distanță locul rupturii conductorului electric și asigurați paza acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor și a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;
  • instruiți copiii cum să se comporte corect și fără riscuri în această situație;
  • despre orice incident informați în regim de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h - 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură. Vor fi luate toate măsurile pentru restabilirea furnizării energiei electrice.

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok