Mergi la conţinutul principal

Vântul în rafale a produs deconectări în rețelele electrice. Se desfășoară lucrări de restabilire a serviciului

Postat de UF974943 la Vin, 02/12/2021 - 09:41

Schimbarea bruscă a vremii începând cu 11 februarie, curent, anunțată de Serviciul Hidrometeorologic de Stat prin avertizarea meteorologică de gradul „cod galben” cu precipitații mixte sub formă de ploaie cu trecere în ninsoare, izolat puternică și intensificări ale vântului de până la 17-22 m/s a cauzat probleme de furnizare a energiei electrice odată cu amplificarea acestor fenomene începând cu ora 02:00 din noaptea spre ziua de vineri, 12 februarie.

 

  • Conform situației operative la ora 9:00 a zilei de astăzi, în 19 sate din raioanele de centru și sud (Strășeni, Orhei, Călărași, Nisporeni, Căușeni, Vulcănești, Cimișlia), sub influența vântului puternic, local, s-au produs deconectări neprogramate.

 

Formațiunile de intervenție operativă se află în teren și întreprind măsurile necesare de restabilire a furnizării energiei electrice către toți consumatorii.

 

Deoarece avertizarea de „cod galben” de condiții meteo complicate se menține până pe 17 februarie, iar vântul puternic poate genera rupturi de conductori atragem atenția populației asupra necesității respectării regulilor de securitate electrică.

 

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ, care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
  • marcați la distanță locul unor rupturi de conductoare electrice şi asigurați paza acestuia până la intervenția electricienilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor și a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu întreprindeți nimic în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;
  • supravegheați și instruiți copiii cum să se comporte în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect pentru a transmite informația respectivă furnizorului de energie electrică.

 

Despre orice incident informați în regim de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h - 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

 

Respectați regulile de securitate electrică!

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok