Mergi la conţinutul principal

Pilon electric deteriorat în urma unui accident rutier

Postat de UF974943 la Lun, 11/16/2020 - 15:59

În dimineața zilei de luni, 16 noiembrie, la aproximativ 9:02, un automobil de marca Ford a lovit în plină viteză un pilon de beton armat al Liniei electrice aeriene (LEA) 0,4 kV de pe strada Ștefan Vodă din orașul Durlești, ce face parte din municipiul Chișinău.

 

Pilonul a fost deteriorat în locul impactului, dar s-a menținut în poziție verticală, sprijinit de armatură și cablul izolat al LEA. În urma incidentului n-au rămas consumatori fără tensiune, dar ulterior pe strada dată a fost operată o întrerupere neprogramată a furnizării energiei electrice pentru efectuarea lucrării de înlocuire a pilonului avariat. 

 

Conform devizului de cheltuieli,  pentru aceasta a fost necesară suma de 7830 de lei fără TVA ce include costul unui pilon nou, a lucrărilor de demontare a pilonului deteriorat și instalarea celui nou, de asemenea, utilizarea transportului și echipamentelor speciale. Conform prevederilor legale, aceste cheltuieli suportate de ÎCS „Premier Energy Distribution" SA urmează a fi returnate Operatorului de rețea de către conducătorul autoturismului ce se face vinovat de producerea accidentului. 

 

Cazul a fost documentat de un echipaj al Inspectoratului Național de patrulare, care în baza Regulamentul Circulației Rutiere i-a stabilit  șoferului o amendă prevăzută pentru asemenea încălcări și puncte de penalizare.

ÎCS „Premier Energy Distribution" SA solicită de la participanții la trafic atenție maximă, în special în localități, unde rețelele electrice sunt pozate nemijlocit pe marginea străzilor. 

  • Conduceți prudent, adaptați permanent viteza situației rutiere și evitați manevrele neasigurate. 
  • Păstrați distanța și frânați cu atenție pentru a evita derapări și ciocniri. 
  • Țineți minte că rețelele electrice se află continuu sub tensiune, iar ciocnirile cu pilonii se pot solda cu grave deteriorări ale vehiculului în urma căderii acestuia și cu expunerea la riscul de electrocutare.

 

Vă amintim că despre orice incident urmează să informați operatorul de distribuție prin următoarele canale:

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS. „Premier Energy Distribution” SA

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok