Mergi la conţinutul principal

Ce prevede planul investițional al Premier Energy Distribution pentru 2021

Postat de UF974943 la Joi, 02/18/2021 - 09:31

În calitate de operator de distribuție ÎCS „Premier Energy Distribution” SA își desfășoară activitatea prin prisma celor mai optimale soluții referitoare la arhitectura rețelelor, capacitatea instalațiilor, parametrii tehnici de alimentare cu energie electrică și normele de asigurare a securității persoanelor în raport cu instalațiile electrice, de asemenea, a inofensivității acestora față de mediul ambiant. Aceste obiective sunt materializate în fiecare an prin realizarea Planurilor investiționale, aprobate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

 

  • Pentru anul 2021 ANRE a aprobat spre realizare un plan de investiții în valoare totală de 309 milioane 529,4 mii de lei. Acest plan este focusat pe conceptele care constituie baza activității companiei și anume construcția de rețele și capacități noi, renovarea și întreținerea instalațiilor existente, echipamente de măsurare, control și diagnostică tehnologică, transport, mecanisme și utilaje mecanice, IT, telecomunicații etc.

 

Cel mai mare volum din suma totală planificată pentru investiții în 2021 revine renovării rețelelor existente – 216,9 milioane de lei, deoarece de starea acestora depinde calitatea, continuitatea și siguranța alimentării cu energie electrică a consumatorilor deserviți. 

 

Totodată suma de 28,4 milioane de lei este planificată pentru construcția de rețele și capacități noi, ceea ce înglobează extinderea și dezvoltarea rețelelor conform proiectelor aprobate în baza necesităților noilor consumatori și a celor tehnologice.

 

Un alt concept cu pondere în Planul de investiții pentru 2021 se referă la echipamentele de măsurare (contoare electrice), aparate de control și diagnostică aferente rețelelor - 31,9 milioane de lei. Aceste investiții vor asigura buna evidență a fluxurilor de energie către consumatori, inclusiv consumul acestora și diverse aspecte relaționate cu controlul energiei.

 

Deoarece mobilitatea și dotarea tehnică corespunzătoare înseamnă operativitate și eficiență în activitate, inclusiv în remedierea situațiilor legate de întreruperile avariate în livrarea energiei, pentru achiziția de mijloace speciale de transport, mașini, mecanisme, inclusiv utilaje mecanice a fost planificată suma de 11,1 milioane de lei.

 

De asemenea, Planul pentru 2021 prevede investiții în construcții și clădiri aferente rețelelor, investiții în imobilizări necorporale și alte investiții legate de activitatea licențiată. 

 

Documentul integral al planului de investiții poate fi accesat pe pagina web a operatorului de distribuție.

 

Angajamentul Premier Energy Distribution este de a asigura prin investițiile planificate o mai înaltă calitate și eficiență în deservirea consumatorilor, pentru acest obiectiv fiind mobilizate profesionalismul, dedicația și munca de zi cu zi.

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA  
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok