Mergi la conţinutul principal

Atenție: schimbare bruscă a vremii cu posibile influențe negative asupra rețelelor electrice. Respectați regulile de securitate!

Postat de UF945460 la Mie, 02/05/2020 - 17:37

În contextul  avertizării Serviciului Hidrometeorologic de Stat privind instalarea, începând cu a doua jumătate a zilei de miercuri, 5 februarie și în continuare pe 6 februarie, curent, a unor condiții meteo complicate, încadrate în caracteristicile Codului portocaliu de potențial pericol, Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A. atrage atenția populației,  a agenților economici și a autorităților publice locale asupra riscului producerii rupturilor de conductoare ale liniilor electrice aeriene (LEA), a diferitor deranjamente în instalații și avarii cu situații de insecuritate cu întreruperi în furnizarea energiei electrice.

Meteorologii informează, că urmare deplasării unui ciclon atlantic, pe teritoriul țării vor cădea precipitații puternice sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori cu o concentrație de la 7-17 l/m2, iar izolat foarte puternice, de până la 20-25 l/m2. Totodată, pe firele electrice și crengi pot fi depuneri complexe. Se vor semnala intensificări de vânt în rafale de până la 18-23 m/s, izolat de până la 25 m/s. Va viscoli, iar pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș. Nu în ultimul rând, conform prognozei, se va răci accentuat: pe 6-7 februarie temperatura medie zilnică va scădea cu 5-7 grade Celsius.

Securitatea persoanelor este foarte importantă, de aceea vă rugăm să respectați regulile de protecție împotriva riscurilor electrice:

  • nu atingeţi  și ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni, construcții sau copaci;
  • marcaţi locul rupturilor de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniţi în niciun mod în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa;
  • instruiți copiii să respecte regulile de securitate electrică;
  • cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție a energie electrice sau dacă sunt suficient de maturi să o facă personal cu maximă responsabilitate, oferind serviciului Oficiului telefonic de 24 de ore toate datele solicitate, inclusiv cele de contact.


Despre orice incident informaţi în regim de urgenţă distribuitorul de energie electrică prin următoarele canale:

  • la telefonul Serviciului 24h - 022-43-11-11
  • pe Facebook: Premier Energy Moldova

 


Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A.

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok