Mergi la conţinutul principal

Atenție: cod galben de vint în rafale! Manifestați prudență și respectați regulile de securitate electrică pe durata intemperiei

Postat de UF974943 la Joi, 02/13/2020 - 16:52

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi, 13 februarie, o avertizare încadrată în prevederile Codului galben privind intensificarea vântului până la 15-18 m/s. Fenomenul  este prognozat între orele 12.00 – 20.00 și vizează trecerea unor curenți de aer din direcția nord-vest, posibil în rafale.

 

Condițiile prognozate ale vremii sunt potențial periculoase, însă temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice, inclusiv pentru serviciul de distribuție a energiei electrice, fiind posibile căderi de crengi sau de arbori peste liniile electrice, ce ar provoca în consecință rupturi de conductoare, doborârea pilonilor din rețele sau deteriorarea altor echipamente, implicit întreruperea avariată a livrării energiei electrice. 

 

Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A. solicită în acest context respectarea strictă de către persoane a regulilor de securitate în raport cu instalațiile electrice.

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni și copaci;
  • nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare;
  • nu lăsați fără supraveghere copii, verificați atent locul aflării lor sub aspectul securității electrice;
  • țineți legate animalele domestice și cele de companie pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol.
  • instruiți copiii să respecte regulile de securitate electrică;
  • cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție a energie electrice sau dacă sunt suficient de maturi să o facă personal cu maximă responsabilitate, oferind serviciului Oficiului telefonic de 24 de ore toate datele solicitate, inclusiv cele de contact.

 

Despre orice incident informați în regim de urgență furnizorul de energie electrică prin următoarele canale:

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare
Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A.

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok