Mergi la conţinutul principal

ATENȚIE: avertizare meteorologică de vreme instabilă cu posibile consecințe asupra rețelelor electrice!

Postat de RE000033 la Joi, 10/08/2020 - 13:33

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru astăzi, joi, 8 octombrie, Codul Galben de vreme instabilă cu condiții meteorologice complicate: averse însoțite de descărcări electrice, dimineața și ziua puternice (15-49 l/m2), izolat foarte puternice (50-70 l/m2) cu vijelie și rafale a vântului de până la 15-18 m/s.

 

În contextul acestei avertizări meteorologice, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, atrage atenția populației, a autorităților publice locale și a agenților economici asupra riscului producerii rupturilor de conductoare ale liniilor electrice aeriene (LEA), a diferitor deranjamente și avarii cu situații de insecuritate și întreruperi în furnizarea energiei electrice.

 

Securitatea  electrică este foarte importantă!  Vă rugăm în acest context să vă asigurați că pe durata intemperiilor de toate persoanele, în special de către copii, sunt respectate regulile de protecție împotriva electrocutărilor:

 

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ și care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
  • marcați la distanță locul unor rupturi de conductoare electrice şi asigurați paza acestuia până la intervenția electricienilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu întreprindeți nimic în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;
  • instruiți copiii cum să se comporte în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect pentru a transmite informația respectivă furnizorului de energie electrică.

 

Despre orice incident informați în regim de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h - 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

 

Vor fi luate toate măsurile pentru securizarea locurilor posibilelor avarii și restabilirea operativă a serviciului.

 

Respectați regulile de securitate electrică!

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA
 

 

 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok