Mergi la conţinutul principal

S-au încheiat lucrările de defrișare a vegetației efectuate în zona de protecție și nemijlocit sub conductoarele LEA-110kV Chișinău - Malina 1, 2

Postat de RE000033 la Mar, 11/17/2020 - 17:18

ÎCS Premier Energy Distribution a finalizat recent lucrările de defrișare a vegetației din zona de protecție a două Linii Electrice Aeriene de Tensiune Înaltă (LEA-110kV) și anume sectorul de Linii ce traversează strada Pavel Boțu din mun. Chișinău. 

 

Aceasta a fost efectuată în conformitate cu actele normative în vigoare și planul de întreținere a rețelelor electrice de distribuție în zonele de protecție a rețelelor electrice pentru prevenirea declanșărilor avariate, asigurarea continuității serviciului, precum și pentru siguranța consumatorilor întreprinderii.

 

Menționăm că zona de protecție a instalațiilor și liniilor electrice are un statut special, iar încălcarea acesteia prin diverse construcții, amenajări, arbori plantați neautorizat sau care cresc spontan ş.a., are un impact negativ direct asupra fiabilității și furnizării continue a energiei electrice, conducând la deconectări avariate, și, prin urmare, creează deranjamente consumatorilor. Iar cel mai important este că pot provoca situații de risc major de incendii şi electrocutare.

 

Lucrările s-au desfășurat anevoios și cu mari dificultăți, cuprinzând mai multe etape, ținând cont de relieful în pantă, care a făcut dificilă, pe alocuri chiar imposibilă utilizarea tehnicii atât la tăierea copacilor, cât și la evacuarea masei lemnoase. 

 

Astfel, regretăm inconveniențele create locuitorilor din zona dată pe durata desfășurării lucrărilor și le mulțumim pentru înțelegerea specificului și a importanței defrișărilor în zona de protecție a LEA. 

 

 

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA
 

Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea site-ului vă exprimați acordul pentru folosirea informațiilor stocate Click aici pentru detalii

ok